14 September MOXCON

Spellenspeciaalzaak Mox Spellen uit Heerhugowaard organiseert op zaterdag 14 september de spellenbeurs MoxCon 2019 in de lighallen van Museum BroekerVeiling aan de Museumweg 2 in Broek op Langedijk. Op dit evenement zijn vijftien spelmakers, uitgevers en winkels aanwezig om hun producten te presenteren, demonstreren en verkopen. Onder de standhouders vind je 999 Games, Smart Games, Sunny Games, HenMar Games, H.O.T. Sports + Toys, Tabletopper.nl, NRP Games en Tactic.
De entree is gratis. Parkeren kan naast het museum en de bus stopt voor de deur.
meer info: MOXCON

13-15 September Stripfeest Brussel

 

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september 2019, in het centrum van Brussel.

Brussel viert de strips met een heel weekend rond stripverhalen. Op het programma: Stripfestival (Warandepark), Balloon's Day Parade,...
Van 13 tot 15 september kun je in Brussel terecht voor het Stripfeest, een festival gehuld aan het stripverhaal in al zijn vormen.
meer info: Stripfeest Brussel

14-15 September ComicCon Antwerpen

 

Comic Con Antwerp is een jaarlijkse conventie in de waagnatie in Antwerpen!
Op Comic Con Antwerp vind je dealers, artiesten, acteurs, … het is een conventie die alles waar jullie van houden samenbrengt: Comics, cosplay, gaming, films, manga, collectibles, anime, tv series, kleding, speelgoed, gadgets en nog veel meer!


14-15 September Stripfestival Breda

Stripfestival Breda
Breda wordt weer stripstad! Op 14 en 15 september 2019 wordt iedere centimeter van het Chassé Theater benut voor de Stripbeurs en meet and greets met (inter)nationale striptekenaars, exposities, striphelden etc.
Het Stripfestival Breda is een van de grootste stripbeurzen van Europa!
meer info: stripfestivalbreda

20-22 September The Reality

The Reality BeNeLux grootste LAN Party!
Vanaf 20 September gaat de Twintigste editie van “The Reality” weer van start, dit grootste game-event van Noord-Nederland, of volgens zeggen het grootste LAN event van de BeNeLux, brengt weer volop gamers en tech-liefhebbers bij elkaar. Tijdens dit event kun je de nieuwste games spelen, Virtual Reality ervaren en zal tevens de Cooler Master Gametruck aanwezig zijn.Ook is het mogelijk om aan allerlei competies mee te doen.
meer info: TheReality

21-22 September Elfia Arcen

In Elfia ben je wie je bent, maar het fantastische is: je kan ook zijn wie je wilt zijn.
Een engel of een duivel; een fee of een kwaadaardige prinses; een romantische piraat of een goddelijk wezen. Alles is mogelijk en jouw dromen kunnen uitkomen.
Elfia het evenement op het gebied van Costumeplay, een parade aan al het moois wat je fantasie maar kan bedenken.Elfi je moet er geweest zijn al is het maar (2) keer peer jaar!
meer info: Elfia Arcen


25-29 September Camera Japan

Camera Japan is het grootste festival voor Japanse film en cultuur in de Benelux. Met films, voorstellingen, workshops, Japanse producten en muziek.

Op Camera Japan kun je een breed aanbod aan Japanse Films verwachten: van drama tot documentaires en van komedies tot bloedstollende thrillers. Vorig jaar was de dertiende editie, waarbij mysterie, bijgeloof en het bovennatuurlijke centraal stond. Onder andere vier films van Nakagawa Nobuo werden vertoond, samen met werk van Japans filmmaker Sono Sion.
meer info: CameraJapan

28 September Anime Event Almere

Ook dit jaar organiseert bibliotheek Stad het Anime Event!
Dit evenement staat in het teken van de Japanse cultuur en anime, maar er is ook genoeg te doen voor liefhebbers van Marvel, Star Wars en andere franchises!
Het evenement vindt plaats op zaterdag 28 september
van 10:00 tot 16:00 uur en is gratis (behalve de filmvoorstellingen en de pubquiz).
meer info: Anime Event

28 September Fantasy Parade Almere

Prinsessen, piraten, muzikanten, monsters en magische wezens… Een bonte parade van prachtig verklede mensen volgt een lange route door Almere Centrum. De Fantasy Parade trekt ook door de Passages waar je verrassende kraampjes met bijzondere waren vindt en verschillende tentjes met spiritueel aanbod. Geweldige ingrediënten voor een magische middag! Kom je ook kijken?
Wil je meelopen in de Fantasy Parade? Dat kan!
Steampunk, Cosplay, Fantasy, LARP, Anime, Furry, Disney, zelf gemaakt, zelf gekocht, jong, oud, amateur en professional… het maakt niet uit: Iedereen met een mooi/leuk/gek kostuum is welkom. Er is ook ruimte voor rijdende objecten, artiesten en muzikanten.

28- 29 TomoFair Nijmegen

6e editie TomoFair Nijmegen volledig overdekt!
Waar de afgelopen 5 jaar TomoFair gedeeltelijk buiten was, is sinds dit jaar alles volledig overdekt! 2 circustenten die samen een oppervlakte hebben van meer dan 3000 m2! De Japanse markt is in kramen meer dan verdubbeld. Er zijn 40 kramen die hand crafted zaken verkopen en tientallen andere kramen met Japanse zaken.
Het entertainmentprogramma is ook fors uitgebreid:
  • Concert Dress Up Town
  • Karaoke en Dance Dance Revolution
  • Tientallen speelbare games
  • Diverse optredens
  • En nog héél véél meer
meer info: TomoFair Nijmegen