NishiCon Theather Hotel Almelo

Nishicon 2020 is een feit!
Op 2-3 mei in het Theater Hotel te Almelo gaat we er weer een waar spektakel van maken.
Dit keer met nog meer events welke we de komende tijd bekend gaan maken
meer info: NishiconJapan dag Dusseldorf [D]

De Japanse gemeente in Düsseldorf is met ongeveer 7000 Japanse burgers na Londen en Parijs de op drie na grootste binnen Europa. Één keer per jaar viert de stad een groot feest ter ere van de Duits-Japanse vriendschap.

Ter gelegenheid van de Japan Tag komen ieder jaar weer vele honderdduizenden bezoekers naar het culturele feest langs de Rijn, dat zich kenmerkt door een zeer divers programma met bühnes en meedoe-acties. Zo wordt bijvoorbeeld de Rheinuferpromenade omgetoverd in een flaneerstraat voor Japanse cultuur en leefwijze.


meer info: JapanDagMagical Castle event Beekbergen


Na drie succesvolle Castle Event in 2018 en 2019 organiseren wij in 2020 weer een tweedaags evenement. Magical Castle Event is een magisch evenement. Niet een dag maar een heel weekend! Stap in de magische wereld en ontmoet de wizards. Maak een rit op de bezemsteel rodeo en kijk wie de race wint en het langste erop blijft! Ontdek het Quidditch sport en nog veel meer! Niet alleen Harry Potter maar ook Star Wars en andere fandoms.

Ontmoet de acteurs! Ga op de foto en koop een handtekening! Luister naar de Q&A en laat je vraag beantwoorden. 

Loop langs de standhouders en kijk of de toverstok jou kiest!
Maak je eigen toverstaf, toverdrankje of leer Quidditch spelen. Ga op de bezemsteel rodeo of op de foto bij een van de foto momenten. Geniet, beleef en ontmoet!

Meer Info: Magical
Dokomi Düsseldorf [D]

DoKomi is meer dan 10 jaar geleden opgericht en is een van de evenementen in de Europese fanscene die je niet mag missen als anime-, manga- of japan-fan!

Elk jaar trekt DoKomi meer en meer fans uit heel Europa naar Messe Düsseldorf om ideeën uit te wisselen, elkaar te leren kennen en vooral: veel plezier!

Het maakt niet uit of je andere nieuwe anime-fans wilt leren kennen , LIVE-acts uit Japan wilt zien , door het grootste kunstenaarsgebied van Duitsland wilt wandelen of Japans eten wilt proberen: de DoKomi verbindt de hele anime-fanscene in één evenement!


meer info: DokomiJapandag Leiden

Zondag 31 mei 2020 vindt alweer de dertiende jaarlijkse Japanmarkt plaats. Ontdek het brede aanbod van Japanse waren, stil de lekkere trek op het Foodcourt en bezoek Japanmuseum SieboldHuis. Bijna het gehele Rapenburg zal weer in het teken staan van de Japanse cultuur.

Maak van 12.00 tot 17.00 uur kennis met alle facetten van de veelzijdige Japanse cultuur. Bekijk prenten, bonsaiboompjes, ikebana en de prachtigste kimono’s. Of raak geïnspireerd door de moderne Japanse cultuur met manga, anime en cosplay. Beleef Japan in Leiden!

meer info: Japandag