Beste exposanten, partners en bezoekers,

[vertaling uit het Duits]
Met een zwaar hart en met grote spijt moeten we u vandaag meedelen dat de boekenbeurs van Leipzig, die gepland stond van 12 tot 15 maart, niet zal plaatsvinden. Hetzelfde geldt voor de Manga-Comic-Con, die plaatsvindt in Leipzig, waar het Leipzig Festival en de Leipzig Antiquarian Book Fair worden gelezen.

De handelsbeurs van Leipzig heeft samen met de stad Leipzig in nauw overleg de beslissing genomen en wordt door alle betrokkenen zeer betreurd.

Het Leipzig Health Office heeft gehoor gegeven aan het verzoek van het federale ministerie van Volksgezondheid en het federale ministerie van economie, volgens welke de traceerbaarheid van contactpersonen bij grote evenementen moet worden gegarandeerd. Er werd onder meer bepaald dat elke beursdeelnemer schriftelijk moest bewijzen dat hij niet afkomstig was uit afgebakende risicogebieden of dat hij contact had gehad met mensen uit risicogebieden. Gezien de circa 2.500 exposanten en circa 280.000 verwachte bezoekers kan dit niet worden gegarandeerd. De gezondheid van onze exposanten, bezoekers, gasten, partners en medewerkers is onze topprioriteit. De stad Leipzig en de Leipziger Messe hebben daarom besloten te annuleren.

We vragen uw begrip. We hebben de afgelopen zeven decennia van de boekenbeurs van Leipzig nog nooit zo'n moeilijke beslissing hoeven nemen. Het is bitter voor ons en voor de hele boekenindustrie. We danken alle exposanten, partners en bezoekers die ons trouw zijn.

We kijken echter alvast uit naar de Boekenbeurs van Leipzig van 18 tot 21 maart 2021: we kijken uit naar een goede en vertrouwde samenwerking met u in de toekomst.

Vriendelijke groeten

Oliver Zille
Directeur van de boekenbeurs van Leipzig

Kerstin Heydecke
teamleider tentoon stellings management

+++ Belangrijke vragen +++
Zijn de boekenbeurs van Leipzig, het lezen van Leipzig en Manga-Comic-Con volledig geannuleerd of gewoon uitgesteld?

Nee, alle drie evenementen zijn geannuleerd voor 2020. We kijken uit naar de Leipzig Book Fair, Leipzig Reads en Manga-Comic-Con van 18-21 maart 2021.
Kan ik mijn ticket gekocht in de online ticketshop retourneren?

De aankoopprijs voor tickets en gedrukte exemplaren (handelsbezoekerspakket / boekenbeursgids / Leipzig Reads) wordt automatisch aan u terugbetaald in de vorm waarin de betaling is gedaan.
U hoeft zelf niet actief te zijn om de kosten van ticketbestellingen die via de online ticketshop worden geplaatst te vergoeden . Open geen PayPal-conflict en dien geen klacht in bij uw bank . Deze processen vertragen de terugbetaling. Bovendien is het niet nodig om een ​​schriftelijke annulering naar de Leipziger Messe te sturen.
Begrijp alsjeblieft dat het enige tijd zal duren om de terugbetalingen te verwerken. Zodra we hierover een preciezere uitspraak kunnen doen, vindt u deze informatie hier op deze website
Kan ik het ticket dat ik bij de ticketbureaus heb gekocht retourneren?

Alle informatie vind je hier: Terugbetaling van voor verkoop tickets
Zijn mijn tickets geldig voor volgend jaar?

Nee, retourneer je ticket als je het bij een ticketbureau hebt gekocht. Doe voor online tickets niets zoals hierboven beschreven.
Is mijn geïntegreerde rij autorisatie op mijn entreebewijs voor boekenbeurs (gecombineerd ticket) nog steeds van toepassing op het openbaar vervoerbedrijf in Leipzig?

Nee, het ticket wordt ongeldig als de beurs wordt geannuleerd.
Kan ik mijn hotelkamer nu nog annuleren?

Als u rechtstreeks bij het hotel heeft geboekt, neem dan rechtstreeks contact op met uw hotel.
Als uw reservering over de Leipziger Messe hebben gemaakt, kunt u terecht bij uw hotel op de Leipziger Messe onder hotelreservation@leipziger-messe.de
Kan ik de kosten van mijn treinkaartje vergoed krijgen?

Volgens Deutsche Bahn worden tickets voor langeafstandsvervoer van DB, waar de specifieke reden voor de reis wordt geannuleerd vanwege het coronavirus, kosteloos geannuleerd. »


 terug naar overizcht