we are ready

Het is weer zover, er gaan weer wat deuren open voor events en festivals al is het natuurlijk nog maar mondjesmaat. 


Maar ja ondanks COVID-19 of te wel de Corona Pandemie, zijn er toch nog wel activiteiten gepland voor 2020. We kunnen wel zeggen dat 2020 na maart dit jaar wel een rampzalig jaar was voor de mooie events die wij rijk zijn in Nederland, Belgiรซ en Duitsland. 

 

Gelukkig hebben we in Maart dit jaar nog een een stukje Rotterdam Comic Con mee kunnen nemen. 

 

Maar helaas schoot de Maart editie van Dutch Comic Con erbij in toen onze Minister-President de voor toen nieuwe Corona maatregelen in het nieuws bekend maakte. 

 

Zo hebben een heleboel events toch ook wel problemen gehad en misschien nog steeds, en blijft het nog maar de vraag of alle events die wij gewend zijn om bij te wonen, weer terug te komen in 2021. 

 

Vooral de wat kleinere events zullen hier last van ondervinden, deze events draaien veel op vrijwilligers en die staan hoogstwaarschijnlijk al te trappelen om weer aan de slag te kunnen, daar twijfel ik zeker niet aan. Maar om vooral weer de commercie op gang te krijgen voor deze events zal moeilijk zijn, om nog maar te zwijgen van het feit dat we er nog niet zijn. 

 

Maar genoeg somberheid, we kijken vooruit naar wat er komen gaat en het stemt ons dan ook hoopvol dat er alweer events zijn die de datum al bekend hebben gemaakt zodat we deze alvast kunnen noteren in onze agenda of kalender of gewoon in je telefoon. 

 

Wat ons opviel in het overzicht is dat vooral het Fantasy genre goed vertegenwoordigd is in het overzicht. Er staat ons dan ook op dit gebied weer heel wat mooie events in het verschiet. 

 

We beginnen in ieder geval met iets heel anders want voor eind September staan er twee events gepland, die op het moment van schrijven in ieder geval gepland staan om door te gaan. 

 

We beginnen met een event van een heel andere orde dan we gewend zijn maar voor de trouwe bezoekers geen onbekende naam. 

 


elfia arcen


Elfia Arcen 19 t/m 20 September 

 

Ik weet zeker dat een hoop mensen een gat in de lucht sprongen toen ze hoorden dat Efia Arcen dit jaar doorgaat. Elfia is een bijzondere plek voor iedereen die Fantasy, Magie, Cosplay en jezelf kunnen zijn als een ander een warm hart toe draagt. 

 

Het enige jammere aan Elfia is dat ik er zelf , nog  niet de kans heb gehad om deze te kunnen bezoeken, en om eerlijk te zijn voelt dat zeker als een gemis. 

 

De mensen die er zijn geweest spreken er over met warme herinneringen of eigenlijk meer als een plek die men eigenlijk niet wil verlaten.  

 

Je kunt je er vergapen aan de creativiteit van anderen maar vooral de sfeer op het landgoed maakt het een bijzondere en magische ervaring. 

 

Om even nog in de huidige wereld te verblijven, zal Elfia ook zijn aanpassingen moeten doen en daar lees je alles over op de website, voor het programma kan je hier alvast een kijkje nemen. 

 

Programma Elfia arcenhttps://www.elfia.com/programma/ 

 camera japan festival rotterdam


 

Camera Japan Festival Rotterdam 23 t/m 27 September 

 

Camera Japan Festival Rotterdam [lantarenvenster] staat bekend om zijn verscheidenheid aan Japanse films, kunt, muziek, dans, mode en natuurlijk eten. Op dit gebied een van de grootste van de BENELUX. 

 

Vooral de films trekken natuurlijk veel aandacht en zijn er voor iedereen van jong tot oud en geven zeker kijkje in de keuken van de Japanse filmwereld. 

 

Voor een goed overzicht van de verscheidene films raden we je aan om even een kijkje te nemen op de website. https://camerajapan.nl/programme/  

 

Tip neem ook zeker een kijkje bij de verschillende workshops en wees zo snel mogelijk met reserveren van een plekje voor de film brunch! 

 japan light en food festivalJapan Light Festival 19 September 

 

Rotterdam heeft een goede band met Japan, dat bewijst dit festival ook al weer. 

 

Zo vindt er in de Maassilo het Japan Sushi Festival plaats. 

 

19 september - 12:00 - 21:00 

20 september- 12:00 - 21:00 

  

Wie van sushi, Japanse kersenbloesem รฉn talloze lichtjes in de duisternis houdt: weekend van 30 en 31 mei. 

Over dit evenement 

Japan Light Festival: What's new??? 

  

๐Ÿฃ๐Ÿ™๐Ÿฅ๐Ÿš๐Ÿ˜๐Ÿฃ๐Ÿ™๐Ÿฅ๐Ÿš๐Ÿ˜๐Ÿฃ๐Ÿ™ 

  

๐Ÿ‘‰ Verlichte Kersen bloesems 

  

๐Ÿ‘‰ Japanese LED objects 

  

๐Ÿ‘‰ Sushi & Ramen creaties ๐Ÿฃ Sushi & Ramen Festival Rotterdam 

  

๐Ÿ‘‰ Japan Arcade hall 

  

๐Ÿ‘‰ Japanese live acts - LED 

  

๐Ÿ‘‰ Japanese LED Foodhall 

  

Een Light & Food Festival in het teken van ''Japan'' 

  

Evenement met culturele aspecten, met een diversiteit van Japans eten, levensstijl met hierbij bepaalde elementen in licht perspectief gezet zoals: lichtgevende cherry blossoms in verschillende kleuren, Japanse foodhal, Japanse theehuis en nog wel meer! 

  

Tijden: 

  

19 september - 12:00 - 21:00 

20 september- 12:00 - 21:00 

Locatie: Maassilo 

 the reality


 

The Reality {ONLINE] 25 t/m 27 September 

 

The Reality Online zal plaatsvinden van 25 t/m 26 september gewoon lekker vanuit je eigen kamer. Maar door middel van Discord zijn we toch een beetje bij elkaar. De competities die onder andere gespeeld gaan worden zullen zijn: 

  

• Hearthstone 

• League of Legends 1 vs 1 

• League of Legends 5 vs 5 

• Rainbow Six Siege 

• Rocket league 

• Counter-strike Global Offensive 

• PlayerUnknown’s Battleground 

  

We kijken er naar uit om toch met z’n allen een gezellig game weekend te hebben als is het dan op een iets andere manier! Houd de website en onze socialmedia kanalen in de gaten voor de inschrijving!   https://thereality.nl/online 

 

P.S. vergeet ook niet even een kijkje te nemen op hun Discord kanaal [ https://discord.com/invite/HfmY56B ] 

 Tomofair NijmegenEn dan van online naar the real world met: 

 

Tomofair Nijmegen 26 en 27 September 

 

In de categorie JAPAN vinden we natuurlijk [hoe kan het ook anders] een event van de stichting Tomo en we zijn alweer toe aan de 7e editie van TomoFair. 

 

De website van Tomofair Nijmegen doet al vermelden dat dit event toch door zal gaan zodat iedereen alvast kan wennen aan de nieuwe vorm van events. Dat klinkt nogal zwaar natuurlijk maar dat is nu eenmaal de realiteit van 2020. 

 

Tomofair neemt zeker zijn maatregelen en doet een aantal aanpassingen om dit zo veilig mogelijk voor iedereen te organiseren. 

 

Zo is alles eenrichtingsverkeer, de opzet is ruimer meer loopruimte en dus ruimte voor de voorgeschreven afstand regel, er is helaas plaats voor minder bezoekers. 

 

En ook zal het aanbod op totmotaste minder zijn dan voorheen, maar dat neemt niet weg dat er toch weer tijd is om je cosplay te showen en bekenden te gaan zien, ik denk dat we veel outfits met mondkapjes zullen zien maar helaas geen “free hugsdee keer. 

 

Wil jij naar Tomofair Nijmegen neem dan even een kijkje op de website https://www.tomofairnijmegen.nl/

 

 

Camera Japan
Camera Japan Festival Amsterdam 1 en 2 Oktober 

 

Camera Japan Festival Amsterdam staat bekend om zijn verscheidenheid aan Japanse films, kunt, muziek, dans, mode en natuurlijk eten. Op dit gebied een van de grootste van de BENELUX. 

 

Vooral de films trekken natuurlijk veel aandacht en zijn er voor iedereen van jong tot oud en geven zeker kijkje in de keuken van de Japanse filmwereld. 

 

Voor een goed overzicht van de verscheidene films raden we je aan om even een kijkje te nemen op de website. https://camerajapan.nl/programme/  

 

Tip neem ook zeker een kijkje bij de verschillende workshops en wees zo snel mogelijk met reserveren van een plekje voor de film brunch!