strip journaal 30 jaar stripmuseum brussel

Brussels strip museum


30 jaar lief en leed maar nog steeds zo mooi als de eerste dag

Het Belgisch Stripcentrum viert feest! Het bestaat 30 jaar en is een vaste waarde geworden in Brussel. Directeur Willem De Graeve geeft een korte rondleiding en verklaart waarom een stripmuseum in Belgiƫ wel werkt...

Het Strip museum is iets dat je gezien moet hebben als je een groot fan bent van strips.
Het in Brussel gesitueerde museum is niet alleen een genot voor strip liefhebbers, maar ook voor mensen die houden van vormgeving kunst en beeldmateriaal in het algemeen.

Het mooie van dit filmpje op YouTube van het "StripJournaal kanaal" is dat je metteen een persoonlijke rondleiding krijgt van de Directeur van het museum zelf.

Nu hebben we sinds kort natuurlijk ook het Jan Kruis Museum in Nederland maar dat is wel wat kleiner in opzet en mag ook zeker voor de Nederlandse strip liefhebber niet ontbreken op het lijstje met te bezoeken plaatsen.

Het enige nadeel aan dit filmpje van Robert Vinck en Jan Willem Winter: is dat ik dan een programma als "wordt vervolgd" weer mis. Je weet nog wel met Han Peekel en ik doe Roadrunner na, een prachtig programma wat het mischien ook best weer goed zou doen op TV.

Dus om maar met een compliment af te sluiten Robert Vinck: wordt vervolgd!


StripJournaal -Stripmuseum Brussel 30 jaar-

Presentatie: Robin Vinck Camera en montage: Jan Willem Winter
Vergeet niet te abonneren!
Meer strip Journaal? kijk dan eens hier! YouTube


P.S wilde jij weten wie of wat dat nu was dat "wordt vervolgd" kijk dan even op deze link.
en vergeet niet een like en mischien zelfs je te abonneren op het Strip Journaal

Meer Info over het Belgisch Strip museum in brussel vindt je hier >>StripMuseum<<

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer in Brussel weer het jaarlijkse stripfeest en ballonen optocht wordt gehouden? houdt dan deze site goed in de gaten of kijkeven hier