gamescosplayenmeer.nl november November (ook wel: slachtmaand, bloedmaand, nevelmaand) is de elfde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 30 dagen.

De naam komt van novem, het Latijnse woord voor "negen". November was oorspronkelijk de negende maand van het jaar, omdat het Romeinse kalenderjaar tot 153 v.Chr. op 1 maart begon. In historische bronnen tot midden in de 19e eeuw wordt de maand dan ook wel als 9ber afgekort.


En alhoewel de dagen weer korter worden, of langer want we hebben er inmiddels weer een uurtje bij. Wordt het weer hoog tijd om ons naar de volgende events te begeven.
divider


Zo beginnen we de maand in België.

Daar kunnen we ons op het gebied van de Aziatische popcultuur weer helemaal uitleven.

Want op 2 en 3 November vindt daar in de Tour en Taxis te Brussel Japancon plaats.

Dus ben jij fan van met name manga en anime dan kun je hier zeker je hart ophalen, en JapanCon maakt nu ook deel uit van de grote Heroes Groep dus dat staat garant voor topentertaiment en meer.


divider

Heb je weinig zin om ver te reizen of heb je niks met Azië, al lijkt me dat sterk, maar ben je wel een ontzettend groote fan van werelds grootste en bekendste game League of Legends en kun je er maar geen genoeg van krijgen?

Dan kun je deze liefde nu ook met anderen delen, door het bijwonen van een van de life viewing parties die in het Filmcafe te Utrecht zullen plaats vinden.

Heb je in Oktober de kwart finales gezien dan is het nu op 2 en 3 November tijd voor de halve finales, en op 10 November wil je zeker tijd vrijmaken om in je beste cosplay natuurlijk life de finales te komen zien!Ben je niet uitgekeken op spellen als: Magic the Gathering, KeyForge of Xwing dan kun je je vaardigheden testen op een van de twee dagen tijdens het Dutch Grand Championship, ook kun je op beide dagen het Europees Kampioenschap Catan zien.

Maar mischien houd je meer van het nieuwste van het nieuwste op het gebied van spellen? Dan kun je zeker veel plezier beleven tijdens een van BeNeLux grootste spellenbeurzen in de Jaarbeurs te Utrecht

Oh en met die donkere koude avonden kun je 's avonds metteen je aangekochte spel uitproberen Spellenspektakel vindt op 9 en 10 november plaats zoals gezegd in de jaarbeurs te Utrecht.Ben je fan van de Japanse cinema en vindt je het jammer dat je camera japan in Rotterdam of Amsterdam gemist hebt? 

Dan kun je toch nog even terecht in Amsterdam op 16 november wordt daar ANIME: KIKI’S DELIVERY SERVICE (1989) getoond op het witte doek, dit heeft alles te maken met de expositie 'What A Genderful World

'Kiki’s Delivery Service' van Studio Ghibli’s Hayao Miyazaki gaat over een heks die net 13 jaar oud is geworden. Zoals altijd bij heksen gaat ze op haar 13e weg van huis om zelfstandig te worden. Als ze eenmaal een stad heeft gevonden waar ze wil gaan wonen merkt ze dat het lastig is om zich daar te vestigen en haar beroep uit te oefenen.

Dus is cinema jouw ding zet dan 16 november in je agenda meer info vindt je via de site


divider

En dan komen we alweer bijna aan het einde van de maand met twee grote events. Je zal  moeten kiezen waar je voorkeur naar uitgaat, dus dat wordt moeilijk.

Ik ben er in ieder geval nog niet uit.

Duik je het liefst onder in de wereld van Fantasy magie en muziek dan is op 23 en 24 November voor jou geen onbekende datum want dan vindt namelijk op de Keukenhof het Castlefest plaatst, met namen als Cesair, EmBRUN, Jaco Koster, Kelten zonder grenzen, trobar de Morte en de Groene Godin zul je zeker weer veel plezier beleven aan de Fantasy sfeer en Keltische muziek, de omgeving en temperatuur zullen zeker bijdragen aan een prachtig event. 

En natuurlijk is het ook een van de plaatsen om weer prachtige plaatjes te schieten, of om je meest fantastische outfit te showen

Het zal in ieder geval weer een prachtig evenement worden
Castlefest op 23 en 24 november


gamescosplayenmeer.nl

Tja en dan het heeft eigenlijk weinig uitleg nodig want Dutch Comic Con of DCC is al een begrip op zich in de wereld van Gaming Cosplay en Meer en dan nu de winter editie, helaas ook op 23 en 24 november, in de Jaarbeurs

Dus dat wordt weer een ontmoeting met vrienden en het  onbekende , tenminste onbekende je weet dat Heroes natuurlijk garant staat voor topkwaliteit aan Games Cosplay en Meer dus je geld zul je hier zeker goed kunnen besteden. 

Maar vergeet natuurlijk niet je camera mee te nemen voor alle celebs die er zijn (let wel op dat je betaald of toestemming hebt om ze te fotograferen) maar met alle cosplayers die er rondlopen wil je maar wat graag die mooie herinnering mee nemen naar huis of om te delen met diegenen die er om wat voor reden niet waren.

Maar ja we weten dat dat er in je omgeving niet veel zullen zijn, 


vraagje als ik als Sinterklaas zou gaan is dat ook nog Cosplay?
In ieder geval 23 en 24 November staat al in je Agenda als datum voor DCC


gamescosplayenmeer.nl facebook

Ben jij van net over de grens of heb je weinig met het voorgaande?

Dan is Spel op 23 en 24 november in de Waagnatie te Antwerpen mischien iets voor jou.

Deze leukste en gezelligste spellenbeurs van Vlaanderen vindt dan plaats. 

Wil je er zelf ook spellen gaan verkopen dan is het zaak even op de website te kijken want zo laat men daar weten is het verplicht om je vooraf te registren, het is maar dat je het weet! 

Volgens eigen zeggen is dat Spel geen klassieke hokjesbeurs is, maar een waar spellenfestijn waarin de spellen en de spelers (en niet de verkopers) de hoofdrol spelen.

zoals gezegd dus 23 en 24 november in de Waagnatie te AntwerpenEn dan zijn we alweer aan het voor nu in ieder geval bekende laaste event toe, en dat is deze maand november weg gelegd voor de JapanFair in Amsterdam

En zo als gezegd dat de laasten de eersten zullen zijn, gaat dat dus meteen op voor de JapanFair want deze vindt zowel op 30 november als op 1 december plaats en zal dus metteen het eerste item voor december zijn.

JapanFair of (Moshi Moshi) is samen met het Sushi en Ramen festival in Amsterdam in de nieuwe foodhal neergestreken. 

Bijzonder maakt het dit event met een heus stadstrand dus dat is lekker beachballen in november [en december]. Daar heb je natuurlijk helemaal geen tijd voor want jij doet je tegoed aan al dat lekkers wat je er kunt vinden op het gebied van Aziatisch streetfood, dat wordt dus nog even snel naar de gym in december dan kun je hier in ieder geval flink genieten van al dat lekkere eten.


Ook is er live muziek, dj's en Arcade games en natuurlijk een grote markt met van alles en nog wat. 

En als je dan echt niet meer kan dan neem je even een duik in iets anders en buik je heerlijk uit op het stadstrand tijden JapanFair Amsterdam


gamescosplayenmeer.nl facebook


Nou ik ben benieuwd waar jullie heengaan wordt het Nederland of België, Fantasy of Fiction
Lisse of Utrecht of toch Antwerpen, ik ben hoor het graag van jullie 

En natuurlijk zijn er events die ik mischien vergeten ben maar waar je toch graag andacht voor zou willen laat me dat dan even weten.

In ieder geval hoef je jezelf niet te vervelen in november en lief zijn want de sint hoort alles. 

Tot december GamesCosplayenMeer