TinkerBeast, met Bearded fairies, winnaar van de 'beste performance", tijdens Elfia april 2019

Het zal je vast niet ontgaan zijn, als je bezoeker was bij Elfia, naast het koude weer helaas, dit hart verwarmende optreden van de "Bearded Fairies".
Een optreden dat ze naast de eerste plaats voor "Best Performance" ook nog drinkgeld en entree voor Elfia Arcen opleverde.

Anders dan de naam doet voorkomen misschien, is "TinkerBeast", welke in het dagelijkse leven als Kenneth Vermaas, bekend staat, een uiterst vriendelijk persoon.GamesCosplayen Meer benaderde hem en mocht hem een paar vragen stellen. Zodat wij hem iets beter kunnen leren kennen.

Het is al benoemd maar mogen we vragen naar je naam;
Zeker! ik ben Kenneth Vermaas.

En de naam van je karakter?
Ik noem hem zelf "Tinkerbeast", maar tijdens Elfia kwamen ook "Tinkerbelly","Tinkerbaard" en "Tinkerman" langs!

Waarom de naam tinkerbeast, is dat ontstaan om er toch een mannelijke stoere draai aan te geven?
Tinkerbeast, en de laarzen en de sigaar zijn inderdaad om er een mannelijke draai aan te geven. Ik denk niet dat het voor mij mogelijk is om een geloofwaardige vrouw te cosplayen.

En ja het roken moet zeggen de baard en die sigaar dat maakt het wel hoor, maar hoe kwam je op het idee van deze look?
Tinkerbeast is een combinatie van mijn eigen persoonlijkheid en het schattige effect van Tinkerbell zelf. De laarzen zitten ontzettend comfortabel, en het extreme effect van de sigaar voegt alleen maar toe aan de link met mijn stoere voorkomen. 

De uitdaging kwam van je dochter om Tinkerbell te zijn?
Het begon allemaal als een grapje. Als 'groep' hadden we een Disney theme gepland voor Elfia Haarzuilens 2018. Er zijn niet veel bebaarde karakters binnen de Disney universe. Mijn oudste dochter heeft mij toen uitgedaagd om Tinkerbell te zijn. Die uitdaging ging ik gerust aan. Daarmee is Tinkerbeast geboren!

Nu zullen er niet veel  mannen zijn die dit zouden doen, maar eigenlijk belangerijker is waarom Tinkerbel en niet Elsa van Frozen , of Belle(die van het beest) of Mega Mindy?
Elsa is bij "Lipsync Battle" al op zo'n legendarische manier gedaan door Channing Tatum dat een eigen versie aan zou voelen als een goedkope kopie 😀 Daarnaast wilde mijn dochter zelf Tinkerbell zijn, en al snel werd de 'combi' toen gekozen 😀

Het idee is voor Elfia ontstaan zeg je maar in je eigen woorden wat is Elfia voor diegenen die dat niet kennen, en wat maakt Elfia voor jou zo bijzonder?
Elfia is een aparte wereld binnen onze eigen wereld. Binnen Elfia is een zogenaamde 'judge free' zone. Niet perse omdat het allemaal politiek correct moet zijn, maar omdat alle mensen die verkleed naar Elfia komen weten dat Elfia een plek is waar iedereen gewoon volledig zichzelf kan zijn. "Judgefree"zone. Of je nu 300 kilo weegt en een strak pakje draagt, of als je een Orc of Elfje rond wil lopen. Niemand die raar opkijkt. Elfia geeft je de mogelijkheid om gewoon te 'zijn'. Nu hebben jullie dus laatst de eerste prijs gewonnen, nogmaals gefeliciteerd daarmee.

maar wat was het idee van de "act"of was het meer een greep voor de vuist weg en van we zien waar we komen?
De act was zeker wel gepland en voorbereid, maar zeer zeker niet verwacht dat we ook daadwerkelijk wat zouden winnen. Ik weet niet helemaal meer hoe het gelopen is, maar eigenlijk stond er al iets op de planning voor Arcen 2018. Dit liep alleen niet allemaal even anders. Een maand of twee voor Elfia hebben we toen een herstart gedaan met slechts vier baarden. John, de fluffy uniciorn. Dominic, roodkapje. Robbert de ballerina en/of Toothfairy.  Gewoon een groep mannen met baarden die het ontzettend naar hun zin hebben in vrouwenkleren 🤩.

Succes drijft mensen vaak tot goede ideeën, maar zou je misschien, hiermee de plaats in willen en durven nemen van bijv Samson enGert?
Haha, ik denk dat Tinkerbeast met zijn sigaar en te korte jurkje niet helemaal studio 100 materiaal is. Ik zou het zeker willen proberen, dus als er iemand meeleest hier. Ik ben te benaderen 🤩.

Persoonlijk zie ik daar wel wat in, zeker nu met het wegvallen van deze figuren bij studio 100, zie ik een kinderprogramma voor jullie wel in het verschiet? 
Nogmaals, op dit moment is Tinkerbeast met zijn grote sigaar niet direct een voorbeeld voor kinderen  Maar, een kinderprogramma lijkt me geweldig om te doen

Ik neem aan dat je geen verwarring voor kinderen wilt geven, maar zou je niet als tinkerbeast juist kinderen mee kunnen geven dat we nog steeds gewoon zijn en dus mogen dromen en soms best een beetje anders mogen zijn?
"Gewoon jezelf zijn" en "Als je je best maar doet" zijn twee hele belangrijke onderdelen van de opvoeding die mijn vrouw en ikzelf onze dochters geven. Wat je voelt is belangrijk, wat anderen voelen is ook belangrijk. Maar vooral jezelf zijn is ontzettend belangrijk

Even een andere vraag, wat vind je dochter van het succes van haar vader?
De jongste vind het soms jammer dat papa in zijn groene jurkje alle aandacht krijgt waardoor ze zelf niet opvalt. Dit is vooral grappig omdat ze zelf heel erg verlegen is en dat ze eigenlijk wegdeinst van fotografen die haar foto willen nemen op Elfia. Verder zijn ze vooral trots op papa, en waren ze plaatsvervangend zenuwachtig voor mijn optreden.
en hoe is de band met je dochter?

Goed. Tenminste, dat denk ik. Het is moeilijk om voor haar te beantwoorden.

Een intiemere vraag, doe je ook nog iets speciaals voor je optreden, scheer je bijvoorbeeld je benen?
Het is bijna grappig hoe vaak mensen me dat vragen. Nee, ik scheer mijn benen niet voor het kostuum. Los van het feit dat behaarde benen alleen maar toevoegen aan de look heb ik gewoon simpelweg niet veel haar op mijn benen. Het is misschien raar als je ziet hoe behaard mijn gezicht is, maar mijn benen zijn simpelweg bijna haarloos nogmaals gefeliciteerd met je( of moet eigenlijk zeggen jullie over winning, maar zou je nog iets kwijt willen? of een boodschap voor mensen?
Nogmaals dankjewel! De enige echte boodschap die ik mee wil geven is "Who gives a f**k?" als het gaat over de mening van anderen. Doe wat je wil, doe wat goed voelt. Zorg voor je eigen geluk en je eigen plezier. 

 De mening van anderen over hoe je eruit ziet is totaal niet relevant! (tinkerbeast)Waar kunnen we je nog meer bewonderen, of heb je een facebook,instagram of ander medium wat je onder de aandacht zou willen brengen?
Ik heb een instagram : @loyalknut
En heb de pagina op Facebook: Kenneth Vermaas


Wat is je meest favoriete foto van jezelf als tinkerbeast?
Dat is eigenlijk wel moeilijk, er zijn er meerdere die ik echt heel erg leuk vindt! Vorig jaar heeft Philip Romeijn een hele mooie serie geschoten van Tinkerbeast. Met als hoogtepunt 


Hij heeft ook nog een paar closeups gemaakt die de geweldige makeup door mijn vrouw mooi laten zien. 


Maar dit jaar vind ik deze foto echt geweldig door Anouk Pross :


En ehh tot de volgende Elfia, of kunnen we je (jullie) nog ergens anders zien en bewonderen?
We hebben als winnaars van de show weekendtickets gekregen voor Arcen, dus een hele grote kans dat we daar als groep weer rondlopen! Waarschijnlijk wel de voorlopig laatste keer als Tinkerbeast, het wordt weer tijd voor wat anders.

Bedankt voor je tijd en je geduld met het beantwoorden van mijn vragen en tot de volgende 
Elfia?
Elfia Arcen  21&22 September 2019


meer zien van 'TinkerBeast' Kenneth Vermaas
neem dan ook even een kijkje op zijn Instagram of FaceBook 
daar zie je ook een andere kant van hem......

En misschien loop je hem tegen het lijf op Elfia, of wie weet in studio 100?